Ariadné Program – találd meg a saját utad az építő közösségekben, @tanulás, képzés, önfejlesztés által

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és konzorciumi partnere, a füzesabonyi Városi Intézményi Központ a TÁMOP 3.2.3/08/1 "Építő közösségek" – közművelődési intézmények az élethosszig tartó tanulásért programra benyújtott pályázata közel 90 millió forintos támogatást nyert. A program megvalósítási időszaka: 2009. szeptember 1. – 2011. június 30. A projekt központi eleme egy kétpólusú képzési program. A két pólus egyaránt jelent a projekt szempontjából célcsoportot, képzési irányt és célt. A célcsoport estén a kettősség egyik pólusa a munkanélküli, alulképzett, elsősorban roma származású emberek, a másik pólus a munkanélküli, elsősorban pályakezdő, legalább szakmával, érettségivel rendelkezők. A képzés esetén az egyik pólus, képzési irány és egyben a cél is a felzárkóztatás és az integráció, a másik pólus az önállósodás és a gazdaság-élénkítés. A tervezett program kétpólusú, de mégis egy közös pontban csúcsosodik ki, és ez a társadalmi-gazdasági önállóságra való felkészítés.

A tervezett program megalapozottságát az Országos Közművelődési Stratégiában megfogalmazott beavatkozási területek – Élethosszig tartó tanulás (LLL), Esélyt a munkára; társadalmi-gazdasági, stratégiai fejlesztési igények –, a helyi közművelődési stratégiai célokhoz való illeszkedés, a gazdasági válságot kezelő, gazdaságélénkítő kormány-kezdeményezések támasztják alá.

A program közvetlen célja az intézmény képzési háttérének megerősítése, egy korszerűbb intézményi környezet és hatékony képzési struktúra kialakítása, a két pályázó szervezet felnőttképzési intézményakkreditációja, városunkban és a kistérségben a humánerőforrás-bázis megerősödése. Közvetett cél a szakmai tapasztalatok erősítése, az együttműködés erősítése a települések, a kistérség intézményei és a lakosság között, partneri kapcsolatok építése és szorosabbá válása, a település népességmegtartó erejének javítása, a pályázat eredményeihez szinergikusan kapcsolódó más fejlesztési programok hatásainak erősítése, a rehabilitációs tevékenységen keresztül munkahelyek teremtése.

A projekt keretében megvalósuló képzések Egerben:

  • Irodai alkalmazások, útban a távmunka feléKépzéskoordinátor: Püski Viktória: puskiviki@gmail.com, 20/7792883
  • Gyakorlati önmenedzsment és pályázati informatikaKépzéskoordinátor: Püski Viktória: puskiviki@gmail.com, 20/779-2883
  • 5.- 6. osztályos felzárkóztató képzésKépzéskoordinátor: Mészárosné Pusztai Éva: pusztai.eva@ekmk.eu, 20/7792876

A projekt keretében megvalósuló képzések Füzesabonyban:

  • Vállalkozói készségek fejlesztése képzési program és szolgáltatásai, FüzesabonyKépzéskoordinátor:Dr. Molnár Istvánné: molinaritr@chello.hu, 20/4556483
  • Álláskeresést segítő informatikai és életvezetési ismeretekKépzéskoordinátor: Kovács Éva: evike.kovacs@gmail.com, 30/6780611