AZ "EGÉSZSÉG HÍDJA MOZGÓSÍTÓ SÉTA EGERBEN

2009/10/13 13:00
2009/10/13 16:00

AZ EGÉSZSÉG HÍDJA ÖSSZEFOGÁS FIGYELEMFELHÍVÓ KAMPÁNYÁNAK EGRI PROGRAMJA
13.00
A MELLRÁKSZŰRÉS JELENTŐSÉGE
Előadó: Dr. Kristó Katalin onkológus
Helyszín: Bartakovics Béla Közösségi Ház
15.00
MOZGÓSÍTÓ SÉTA A BELVÁROSBAN
Indulás a Bartakovics Béla Közösségi Ház elől. A Dobó téren neves szakemberek beszélnek a mellrák megelőzéséről, a szűrések fontosságáról
Együttműködő partner: Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, Amazonok Klubja
Támogató: Esélyek Háza Eger, Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium, Egri Civil Kerekasztal Egészségügyi, Szociális és Karitatív Szekciója, Eger Város Védőnői Szolgálata, Moongoose
A RENDEZVÉNYRŐL BŐVEBBEN OLVASHAT, HA RÁKATTINT AZ ESEMÉNY CÍMÉRE

"Az Egészség Hídja" Összefogás az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában már régóta ismert és működő, a politika, az üzleti élet és a civil szféra összefogásán alapuló modell mintájára jött létre 2002-ben. Ennek megfelelően az Egészség Hídja Összefogás minden évben figyelemfelkeltő kampány - tudományos szimpózium, séta a rózsaszínre kivilágított Lánchídon, vidéki rendezvények stb. - létrehozásával, és az esemény publicitásának növelésével segítik a nemes célt.

A Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezete, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, az egri Esélyek Háza, az Amazonok Klubja (a Rákbetegek Országos Szövetségének egri tagszervezete) több egri egyesülettel, alapítvánnyal és az ügyért tenni akaró egri nőkkel és férfiakkal közösen demonstrációt szervez a mellrák elleni küzdelem jegyében.

Belvárosi mozgósító sétánkkal felhívjuk a figyelmet az emlőrák korai felismerésének fontosságára, a rák elleni küzdelemre, a mellrákos megbetegedések okozta tragédiákra. Eljuttatjuk üzenetünket mindenkihez, elsősorban a lányokhoz, asszonyokhoz, mert a betegség korai felismerése életeket menthet. Az idejében felismert mellrák 90%-os biztonsággal gyógyítható.