TANÁR- ÉS TANÍTÓKÉPZŐS ÖREGDIÁKOK BARÁTI KÖRE

A baráti kör 1993-ban jött létre. Alapítói: Szabó Endre, Kovács Sándor, Bak László, Dobó Zoltán, dr. Dobos József, Pataki József, Vincze Zoltán. Nyilvántartott taglétszáma jelenleg: 120 fő.
Célja és feladata
Az egri tanítóképzőben valaha is végzett, képesítőzött, ma már öregdiákok felkutatása és a baráti körbe hívása. Alkalmanként, lehetőleg a hónap első keddjén baráti összejöveteleket szervezése a Bartakovics Béla Közösségi Házban – ennek időpontjai az éves programban szerepelnek. Az arany-, gyémánt, vas- és rubint diplomát igénylők (jogosulttá válók) ügyeinek intézése. A Prepanap évenkénti megrendezése. A Somos Lajos Pedagógiai Múzeum gyarapítása. Az egri tanítóképzés kezdetének (pl. a 180. évfordulóján) megemlékező ünnepség szervezése. A kiemelkedő, érdemi tanulmányok, emlékek összegyűjtése, kiadása. Egykor volt, nagyhírű tanáraik, diákjaik emlékének, a prepaszellemiségnek ápolása. Tájékoztatás az aktuális hírekről, programokról.
Az Öregdiákok örömmel fogadják azok jelentkezését, akik a fenti feladatok aktív részesei szeretnének lenni! Szívesen veszik a javaslatokat is. Az éves programokat minden tagdíjat fizető Öregdiák postai úton megkapja.
Vezető: dr. Dobos József