D I Ó T Ö R Ő

2013/12/15 11:00

..MESÉS TÁNCSHOW A KFKI KAMARABALETT ELŐADÁSÁBAN
A MADÁCH MUSICAL TÁNCMŰVÉSZETI ISKOLA KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL
December 15-én, két kezdési időpontban: 11.00 és 14.30 órától
a Kemény Ferenc Sportcsarnokban - Eger, Érsekkert

Koreográfia-rendezés: 4 For One – Sárközi Gyula, Jurányi Patrick, Kovács Zsolt, Kováts Gergely Csanád
Jelmez: Faltisz Alexandra
Díszlet: Győri Gabriella
Színpadi látványtervező: Magyar Romána
Csajkovszkij zenéjét színpadra alkalmazta: Weisz Nándor

Az előadásra családi belépőjegyeket lehet nyerni interaktív játékok keretében az Eszterházy téri adventi programsorozaton!

A Bogármese és a Pán Péter elsöprő sikerén felbuzdulva alkotóik és előadóik ezúttal a Diótörő történetét viszik színpadra két felvonásban. A megújult mesés tánc-show a karácsonyi hangulatot megragadva gyermekkorunk emlékeit idézi fel. Felejthetetlen élményt ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a karácsony a valóságból mindnyájunkat bármelyik pillanatban elröpíthet a mesébe.
A történet kezdetén a főszereplő kislányt és családját a csodás díszekben pompázó fenyőfa alatt, ajándékok között látjuk. A család egyik barátja különleges diótörő figurát ajándékoz a kislánynak, aki a bábot, miután jót játszott vele, egy székbe ülteti, és boldogan fekszik le aludni. Álmában megelevenednek a bábok, ám a békés idillt megzavarja a gonosz Egérkirály felbukkanása. Az ezt követő csatában végül Diótörő diadalmaskodik, megmenti a kislányt, és magával viszi a birodalmába. Ott a karácsonyfa alatt látott ajándékok fogadják, és vezetik tovább a csodapalota tündöklő világába…