VERSENYFELHÍVÁS TRILLA - AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE 2015.

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ és az Egri Zenészek Egyesülete a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége támogatásával kétfordulós versenyt hirdet.
16-50 év közötti zenészek és énekesek jelentkezését várjuk, akik bárzenét, jazzt, latin-amerikai zenét, popzenét, musicalt, operettet játszanak, énekelnek.

CÉL: a műfaj művészi színvonalának emelése, értékmegőrzés és átörökítés, a leendő és gyakorló bárzenészek találkozása, tapasztalatcseréje, megméretése, szakmai konzultáció kiemelkedő szakemberekkel.

ÜTEMTERV:
Válogató videofelvétel alapján: 2015. május
Döntő: 2015. július 7-én, kedden Egerben
Díjátadó gála: 2015. július 8-án, szerdán Egerben

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI: zenei tudás, technikai felkészültség, megjelenés, stílus, egyéniség
A ZSŰRI: Esze Jenő Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus- és Weiner Leó-díjas zongoraművész, a mostani bárzenész nemzedék mestere, Rácz Kati príma-díjas énekes-előadóművész, a jazz és pop koronázott dívája, Hunyadi László Artisjus-díjas előadóművész, énektanár, az X faktor hangképzője, Farkas Gábor Gábriel énekes, színész, festőművész, Szepesi Györgyné zenepadagógus
Az értékes díjak elsősorban a versenyzők szakmai felkészülését és szellemi, fizikai feltöltődését segítik

Jelentkezés a www.ekmk.eu honlapon.
Egyéni jelentkezési lap
Duó jelentkezési lap
Csoportos jelentkezési lap
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2015. MÁJUS 23.

A VERSENY MENETE:
Válogató:
- a versenyzők május 23-ig a YouToube-ra feltöltik a videót, beküldik a jelentkezési lapot és átutalják a regisztrációs díjat (személyenként 1.000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 3.000 Ft) az EKMK számlájára (Raiffeisen Bank 12033007-00102638-00100007). Az utaláskor a közlemény rovatba a „Trilla” szót kell írni. Ha az utaló nem azonos a versenyzővel, akkor a versenyző nevét is fel kell tüntetni.
- Az előzsűri értékeli a beküldött műsorszámokat és az eredményről június 10-ig e-mail értesítést küld.
Döntő:
- A továbbjutottak átutalják a nevezési díjat (ugyanarra a számlaszámra, ugyanolyan megjegyzéssel, mint a válogatón), ami személyenként 3000 Ft, 4 fős, illetve nagyobb csoport esetén 9000 Ft.
- Nyilvános döntő július 7-én, kedden este
- Július 8-án, szerdán délelőtt Bárzenészek konferenciája, melynek keretében minden versenyző személyre szóló értékelést is kap.
- Július 8-án, szerdán nyilvános eredményhirdetés és gálaműsor a díjazottak, a zsűri és meghívott művészek közreműködésével.
Tudnivalók:
A versenyszámok maximális időtartama hangolással, beállással együtt 8 perc.
Egy személy versenyzőként csak egy produkcióban szerepelhet.
A döntőben versenyzők a kézi hangszereiken kívül csak a helyszínen biztosított hangtechnikát, elektromos zongorát és dobot használhatják.
Az énekesek hozhatnak kísérőzenekart (max. 6 fő) vagy cd-n zenei alapot. Az élő kíséret az értékelésnél előnyt jelent.
A zenekarok maximum 6 tagúak lehetnek, az énekkarok létszámát nem korlátozzuk.
A versenyen való részvételt mindenki önként vállalja, a regisztrációs és nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A versenyzők szállásukról, étkezésükről maguk gondoskodnak. Kérésre ajánlunk szállást különböző áron.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy a demóanyagokat és a versenyen készült fotó és videófelvételeket korlátozás nélkül felhasználják.

A versenyen saját videófilm és fotók készítése megengedett.

Információ: simon.klara@ekmk.eu
Szakmai tanács: egri.zeneszek@gmail.com