"ISMERJ MEG!" - Puzzle-kereső játék - Európai Mobilitási Hét 2015 Eger

..Puzzle-kereső játék kiírása

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) felfedező játékra invitál mindenkit - gyerekeket, felnőtteket egyaránt.
A játék célja részint, hogy az intézmény telephelyeit felkeresve, a játékban résztvevők megismerjék, mely kulturális intézményi egységek tartoznak az EKMK-hoz. A másik cél, hogy az Európai Mobilitási Hét szellemiségében, egy-egy környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésre adott helyes válasz esetén a játékosok megkaphassák az adott épülethez tartozó puzzle-elemet. Az így kirakott puzzle-t a Gárdonyi téren - az Európai Mobilitási Hét idejére, 2015. szeptember 16 - 22. között - felállított Mobil Házban lehet bemutatni, 10 és 18 óra között.
A puzzle-t helyesen kirakók között 5 db 2 személyre szóló tiszteletjegy kerül kisorsolásra az EKMK szeptember 22. és december 31. közötti rendezvényeire. A verseny értékelése és a jutalmak kisorsolása az Európai Autómentes Nap keretében történik, szeptember 22-én, kedden 17.30-kor, a Nemzedékek terén.

Kérdések a játékhoz
1. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ melyik telephelyének közelében működik szabadtéri fitness park?
2. A Szépasszonyvölgyi Márai Látogatóközponthoz tartozó kalandpark területén kialakítandó gyógynövénykertben milyen gyógynövények találhatók?
3. Melyik az az EKMK-s telephely, amely mellett ökoiskola működik? Rajzold le az ökoiskolák szimbólumát!
4. A Bartakovics Béla Közösségi Házban működő egyesületek közül melyik az, ami az egészségvédelem, a környezettudatosság jegyében tevékenykedik? (Több név is felsorolható.)
5. A Vitkovics Alkotóházban használnak-e természetes alapanyagokból előállított festékeket?
6. Sorolj fel legalább két olyan életmóddal/környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet/programot, ami az IFI PONT szervezésében valósult meg!