"DÍSZES DARÁZSCINCÉR..."

klklEredményes évet zárhat Kállay László, az Egri Kulturális és Művészeti Központban működő Heves Megyei Fotóklub tagja. A kiváló fotós 2015-ben több nemzetközi fotópályázaton is sikeresen szerepelt, mely pályázatok kiírója a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP). Nagy megtiszteltetésnek számít, ha a nemzetközi zsűri kiállításra alkalmasnak találja a képeket.

Kállay László fotóművész eredményei ez évben:

  • Best 100 fotópályázat, Csírkszereda (RO); 4 kiállított fotó - „ AFIAP Kék szalag” díj
  • CARPATHIAN KRUH fotópályázat (1st International Salon of Art Photo „Carpathian Kruh 2015), Ungvár (UKR.); - „AFIAP Kék szalag” díj
  • A Magyar Fotóművészek Világszövetsége 15. Nemzetközi-Magyar fotópályázat, 8 (!) kiállított fotó - egy ezüstérem, egy dicsérő oklevél
  • Szerbiai Nemzetközi Fotószalon, 4 kiállított kép. Makro fotó kategóriában, Gold Salon Medal kitüntetés a „Díszes darázscincér és vendége” c. képéért. A kép érdekessége, hogy az egész bogár mérete kb. 3 cm.

..
További sikereket kívánva, ezúton gratulálunk az alkotónak!

A hírért Demeter Pálnak, a Heves Megyei Fotóklub vezetőjének tartozunk köszönettel.

A Heves Megyei Fotóklub a foglalkozásait pénteki napokon tartja 19.00 – 21.00 között, a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az 1968-ban alakult klub tevékenysége, hagyományai: heti rendszeres foglalkozások, nyári fotóművészeti alkotótáborok, az Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle megrendezése, megemlékezés a Magyar Fotográfia Napjáról, fotókiállítások szervezése. Számos belföldi és külföldi város közönsége előtt mutatkoztak be, de nagy érdeklődés kíséri technikailag gondosan elkészített, a tanulást segítő diavetítéseiket is. A fotóklub alapító tagja a MAFOSZ-nak. Működése során számos olyan fotográfust nevelt, akik hivatásos fotósként (sajtófotós, fényképész, fotóművész) dolgoznak, és alkotnak.