Hírek, aktualitások

TRILLA - AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE

A IV. ORSZÁGOS BÁRZENÉSZ TALÁLKOZÓ KERETÉBEN RENDEZETT TRILLA - AZ ÉLŐ ZENE VERSENYE EREDMÉNYEI
A legjobb produkcióért járó Trilla-díjat a Just Kidding formáció kapja
A zsűri díjazásra méltónak ítélte a következő versenyzőket:
Báder Zsófia
Bertalan Fanni
BG duó
Ficzere Krisztina
Long Way zenekar
Mad Funk Company
Molnár Dániel
Pace Palmers formáció
Soli Sabrina Trió
Szabados Ágnes
Szegő Csaba Albert
Tóth Dániel
Three Days Later zenekar
Varga Tamás
Eger Megyei Jogú város különdíja: Molnár Dániel

Kit hallanának szívesen?

* Bikini
* Bohemien Betyars
* Holdviola
* Kerekes Band
* Kowalsky meg a Vega
* Lord
* Magnacum Laude
* Paso
* Péterfi Bori
* Quimby
* Tátrai Band
* Zanzibár

TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2011. december 31-én kiírt, az igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázatot 2012. január 26-án visszavonta.

Wass Maraton

A Magyarok Szövetségének Heves Megyei Szervezete újra csatlakozott ahhoz a 25 órás felolvasáshoz, amelyeken Wass Albert és más íróink műveiből hangoznak majd el részletek. Az összmagyar rendezvénynek összesen 41 helyszíne van. Egerben 2011. február 18-án 18 órától a Szent Hedvig Kollégiumba várják mindazokat, akik kedvenc részleteikkel szeretnék megidézni a magyar irodalom hagyatékát.
A belépés díjtalan, de a szervezők a részvételi szándékot előzetesen kérik jelezni a következő elérhetőségek valamelyikén: Nagy Jenő, 20/260-9840, 36/784-625
http://www.mszheves.hu

Április végéig láthatók megyei remekek a Néprajzi Múzeumban

Forrás: heol.hu

A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbítják az Élő Népművészet című kiállítás a fővárosban. A tárlaton megyénkbeli művészek remekeit is megcsodálhatják a látogatók.

Intézményünk elnöki különdíjas

Príma 2010 oklevélPríma 2010 oklevél
Ötödik alkalommal osztották ki Heves megyében a Príma Díjakat.

Eger csillagai között a Szederinda

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, dr. Renn Oszkár, Gledura Benjámin sakkozó és a Szederinda Néptáncegyüttes nyerte el idén az "Eger Csillagai" címet az Egri Lokálpatrióta Egylet által immár hagyományosan meghirdetett versenyen. A díjazottaknak járó emléklapot és Oskóné Bódi Klára tűzzománc alkotását Habis László polgármester adta át vasárnap este az Uránia Film- és Revüszínházban, ahol többek között a Szederindások és az Ezüstidő Szabadidős Egyesület tagjai is felléptek.

EGER, A MAGYAR DAL FŐVÁROSA - 2010. szeptember 12.

http://magyardalnapja.hu/
----------------------------------------------------------------------------------------------
FELHÍVÁS!
Utcai előadókat (utcazenészeket és pódium bábosokat) keresünk a Magyar Dal Napjára Egerbe!
Részletek: berecz.klara@ekmk.eu; 20/ 779-0376
-----------------------------------------------------------------------------------------------
FELHÍVÁS! A Magyar Bor Dala megírására

Eger 2010-ben elnyerte a Magyar Dal Fővárosa címet.
Ehhez és az egri Bor Évéhez kapcsolódva
az Egri Kulturális és Művészeti Központ dalpályázatot hirdet a

A Magyar Bor Dala megírására

Olyan szerzeményekkel lehet pályázni, mely eddig hanghordozón nem jelent meg.
A pályamű hossza maximum 4 perc lehet.
Egy pályázó több művel is pályázhat.
Pályázni kórusművel vagy zenekari kísérettel elhangzó szólóénekkel lehet.
Műfaji megkötés nincs.

A pályaműveket CD lemezen kérjük eljuttatni az Egri Kulturális és Művészeti Központ (3300 Eger, Bartók Béla tér 6.) címére legkésőbb
2010. augusztus 20.-ig.

A nyertes pályamű a Magyar Dal Fővárosa 2010. szeptember 12-i rendezvényének hivatalos dala lesz.
Információ: feher.zsombor@ekmk.eu; 20/ 779-0368
kelemen.eva@ekmk.eu; 20/ 779-0367

----------------------------------------------------------------------------------------------
MDN 2010.MDN 2010.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Intézményünk pályázatának köszönhetően, Eger idén elnyerte a Magyar Dal Fővárosa 2010. címet. A rendezvényre a város több helyszínén szeptember 12-én kerül sor: lesz kórusmuzsika a belvárosban, kialakítjuk a Dal főutcáját, a Zenepavilont Rock pavilonná alakítjuk, a nagyszínpadon pedig olyan neves előadók lépnek fel többek között, mint Presser Gábor, a Csík zenekar és a Kiscsillag.
A rendezvényhez kapcsolódóan június 2-án Budapesten a West Balkan kávézóban tartott sajtótájékoztatót a Dal Napja Kft., azt ott készült képek az Albumképek menüpont alatt tekinthetők meg!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Szeptember 12-én, vasárnap kiemelt szereplő lesz Eger, amely 2010-ben a magyar dal fővárosa. "A magyar dal napja megmarad önszerveződő dolognak, nincs központi szervezés, mindent helyben készítenek elő" - mondta Presser Gábor, a rendezvény kitalálója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A magyar dal napját idén harmadszor rendezik meg a legismertebb előadók közreműködésével. Az első alkalom a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján volt, a tavalyi esemény már országos szintű volt, 22 helyszínen mintegy 35 ezren követték a koncerteket, kétharmaduk a fővárosban. A szervezők szándéka szerint a magyar dal napját ezentúl minden év szeptemberének második vasárnapján tartják meg. A kezdeményezés egyik fő célja, hogy az ismert fellépők mellett mindenütt helyi előadók, tehetségek is koncertezzenek.

A legkorábbi idei program - akárcsak tavaly - előző nap éjfélkor kezdődik dj-k fellépésével, és a Vígszínházban idén is gálaesten csendülnek fel színházi dalok, ezúttal Varró Dániel és Presser Gábor Túl a Maszathegyenjével a középpontban.
Idén először ítélték oda a magyar dal fővárosa címet; Eger ezt pályázat útján érdemelte ki. A Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ezentúl minden évben odaítéli a címet egy olyan pályázó városnak, amely vállalja, hogy a magyar dal napját különleges, izgalmas, egyedülálló programokkal ünnepli, biztosítja a helyszíneket, az esemény pénzügyi hátterét és politikamentes megszervezését.

Mint a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, Egerben, a magyar dal idei fővárosában öt színpadon is lesznek rendezvények, a Dobó téren a központi nagyszínpad házigazdája a Csík Zenekar lesz. Fellép Presser Gábor, Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó, a Kerekes Band, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Kiscsillag is. Egerben a helyszínek között zenevonat szállítja a közönséget, és lesz magyar dal bora, valamint magyar bor dala is.

(Forrás: METROPOL, http://www.metropol.hu/kultura/cikk/578480)

Tartalom átvétel