EKMK hírek

ÚJ INTÉZMÉNYI WEBOLDAL

Értesítjük látogatóinkat, hogy 2016. január 1-jétől az ekmkeger.hu honlapról tájékozódhatnak intézményünk tevékenységéről, programjairól.

ÜNNEPI NYITVA TARTÁS

__Az Egri Kulturális és Művészeti Központ szeretetteljes karácsonyt és boldog új évet kíván minden kedves látogatójának, partnerének!

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy intézményegységeink 2015. december 23-tól 2016. január 3-ig zárva tartanak.
A Szépasszonyvölgyi Márai A. T. Látogatóközpont december 29-én és 30-án, a LEGO építő verseny idejére kinyit.

Az egri döntőbe bekerült néptáncosok

Százhalombattáról 27, Nyíregyházáról 40, Szarvasról 49 produkció jutott tovább a IX. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny területi elődöntőiből a 2016. január 22-én és 23-án intézményünk rendezésében sorra kerülő döntőbe.
A zsűri tagjai Dr. Ratkó Lujza, Lovasné Tiszai Zsuzsa, Kovács Norbert és Kökény Richárd voltak.

A 15-18 éves néptáncos korosztálynak szóló verseny szakmai védnökei a Martin György Néptáncszövetség és az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület. Rendezőpartnerünk, a Forrás Alapítvány Eger, legfőbb támogatónk, a NKA Közművelődési és Népművészeti Kollégiuma.

A továbbjutók listája a csatolmányban.

Kerámia műhelyünk a díjazottak sorában

__Az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban tevékenykedő Egri Kerámia Műhely, a Magyar Kézművességért Alapítvány által a Magyarság Házában és a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban rendezett 22. Betlehemi Jászol Kiállítás díját vehette át 2015. december 8-án.

Alkotók:
Bertalan Margaretta, Dasari Tünde, Faragó Tamara, Fónagy Petra, Gábor Jánosné, Halasiné Bocsa Rita, Dr. Ites István, Királyné Dr. Papp Ildikó, Molnár Erika, Stefán Laura, Sümegi Csabáné, Szabó Balázs, Sztankovjánszky Lajosné, Vozáry Viktória
A műhely vezetője: Berzsenyi Mariann

Bécsi Gyula táncoktató Príma-díjas

____10. alkalommal adták át a Heves Megyei Príma-díjakat. Idén Bécsi Gyulát, a Bartakovics Béla Közösségi Házban működő Lajtha László Néptáncegyüttes művészeti vezetőjét is díjazták.
Príma-díjjal tüntették ki továbbá Berecz Mátyást, az Egri Vitézlő Oskola képviselőjét, Nádudvari Pétert, a Nemzeti Színkottás Zenekar vezetőjét. Kovácsné Farkas Zsuzsa, a Maklári ugrókötelesek edzője, a sportklub elnöke közönségdíjas lett.

Az EKMK további szép sikereket kíván valamennyi díjazottnak!

Elismerés a véradómozgalom támogatásáért

....Kovács Katalin, intézményünk vezetője, 2015. december 2-án a Magyar Vöröskereszt elismerő oklevelét vehette át, amellyel a társadalmi szervezet a véradómozgalom támogatásáért és a kiemelkedő együttműködésért fejezte ki köszönetét az EKMK-nak.

Változások a szombati túrában

forrás: panoramio.comforrás: panoramio.comA Kisbakancsosok Baráti Köre 2015. november 21-re tervezett túrájának útvonala, s egyben a gyülekező időpontja az előzetesen meghirdetetthez képest az alábbiak szerint változik:

Útvonal: Eger - Felsőtárkány - Vöröskő forrás - Felsőtárkány - Eger
Indulás: 8.50 órakor, Eger Autóbusz Pályaudvarról
Érkezés: 16.30 órakor, Eger Autóbusz Pályaudvarra
Útiköltség: 620 Ft

Az érdeklődők, kolléganőnktől, Kristonné Erdei Máriától kérhetnek további információt a 20/779-2875 számon.

Kiszállásos véradás az EKMK-ban

__
A Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete és az OVSZ Egri Területi Vérellátó véradást szervez 2015. október 19-én, hétfőn 9 és 15 óra között, a Bartakovics Béla Közösségi Házba.

A szervezők, a kórházi felújítások ideje alatt, ettől a naptól kezdődően, az EKMK Minaret melletti intézményegységébe várják hétfőnként és szerdánként mindazokat, akik ezzel az életmenő adakozással szeretnének beteg emberek gyógyulásához hozzájárulni.
Fontos, hogy aki véradásra érkezik, személyi igazolványát, eredeti TAJ kártyáját, valamint lakcím kártyáját hozza magával!

"DÍSZES DARÁZSCINCÉR..."

klklEredményes évet zárhat Kállay László, az Egri Kulturális és Művészeti Központban működő Heves Megyei Fotóklub tagja. A kiváló fotós 2015-ben több nemzetközi fotópályázaton is sikeresen szerepelt, mely pályázatok kiírója a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP). Nagy megtiszteltetésnek számít, ha a nemzetközi zsűri kiállításra alkalmasnak találja a képeket.

Kállay László fotóművész eredményei ez évben:

  • Best 100 fotópályázat, Csírkszereda (RO); 4 kiállított fotó - „ AFIAP Kék szalag” díj
  • CARPATHIAN KRUH fotópályázat (1st International Salon of Art Photo „Carpathian Kruh 2015), Ungvár (UKR.); - „AFIAP Kék szalag” díj
  • A Magyar Fotóművészek Világszövetsége 15. Nemzetközi-Magyar fotópályázat, 8 (!) kiállított fotó - egy ezüstérem, egy dicsérő oklevél
  • Szerbiai Nemzetközi Fotószalon, 4 kiállított kép. Makro fotó kategóriában, Gold Salon Medal kitüntetés a „Díszes darázscincér és vendége” c. képéért. A kép érdekessége, hogy az egész bogár mérete kb. 3 cm.

..
További sikereket kívánva, ezúton gratulálunk az alkotónak!

AZ EKMK ÚJABB ELISMERÉSE: KÓTA DÍJ

..A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA elnöksége, az Egri Kulturális és Művészeti Központ részére az egri kórus- és népzenei rendezvények, találkozók minősítések támogatásáért, szervezéséért, jelentős kultúrmissziós tevékenységéért, mecénási kategóriában KÓTA DÍJ kitüntetést adományozott.

A 2004-ben alapított szakmai elismerést Kovács Katalin intézményvezető és Bimbó Zoltán - többek között kórusművészettel foglalkozó - kolléga, 2015. október 4-én, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban vették át, a 45 éves KÓTA Ünnepi Díszhangverseny és KÓTA-díj átadás keretein belül.

Tartalom átvétel