Bemutatkozás

Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ által üzemeltetett Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont 2013 őszétől várja az érdeklődőket.
Az Európai Unió támogatásával, az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően nyitotta meg kapuit az első magyarországi integrált központ szabadtéri színpaddal. A színpad, közel 800 férőhelyes nézőtérrel, speciális, részleges fedéssel és mobil színpaddal ad otthont koncerteknek, színházi előadásoknak.

További külső helyszínek: Akadályvölgy Játszó- és Pihenőpark, Szépasszonyvölgyi Aktív Tantúra, Egri Füveskert.

VITKOVICS ALKOTÓHÁZ ÉS MŰVÉSZTELEP

Vitkovics Alkotóház és MűvésztelepVitkovics Alkotóház és MűvésztelepA Vitkovics-ház 1760-ban épült copfstílusú görögkeleti plébánia épület, melyet 1989-ben felújított állapotban múzeumként nyitott meg a város. A házban található Vitkovics Mihály (1778-1829) szerb származású, reformkori költő, meseíró emlékszobája, s egy ideig otthont adott Kepes György kinetikus festőművész állandó kiállításának is.

Az épület 2013. április 1-jétől Eger MJV Önkormányzata határozata alapján az Egri Kulturális és Művészeti Központ részeként működik tovább.

Az EKMK

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ meghatározó erő a hevesi megyeszékhely kulturális és turisztikai arculatának kialakításában.

Az egyetemes és lokális kulturális értékek közvetítésével, hagyományaink éltetésével hozzájárulunk a társadalmi és gazdasági megújulás folyamatához. A személyiség-, közösség- és társadalomfejlesztő programok szervezésével segítjük a polgárok közösségi művelődését, életminőségük javítását.
Évente több mint félmillió látogató fordul meg eseményeinken.

Tartalom átvétel